Sert Köşe

Share

SERT KÖŞE

mümkün değil. sıralı düşmüş tohum. rastlanmaz. bir çizgide ardı sıra büyüyen ağaçlar. her şey köşeli. bahçe. oda. tohum. su. çiçek. yeniden biçimleniyor yeşil. bize* uyacak kurt. metamorfoz. içinden çıkacak yeni bir tür. miskin. aylak köpek sadık. art ayakları kırık bir kübik köpek taşıyor kendini. hızla dönülmez. yalnızca istikamet üzere. kendini taşıyan bir…

bize* uyacak ağaç. dal istediğimiz yönde büyüyecek sınırı biz. bölünüyor yeryüzü pafta belirli. köşeli tohum çiçeği hadım. cebinde torba köpek gezdiriyor bir ihtiyar. kurumuş su yolu. dal teli geçmiyor artık. sınırında yaşamak havada tel. geçmiş üretme kudreti ama arzu bitmemiş. yeniden biçim alıyor ihtiyar var olduğunu hatırlamak için.

evler de köşeli ellerimiz kadar. kentsel dönüşüm. ne kent ne sel. insan her şeyi bir yüze tamamlamaya çalışıyor. bir annenin eli alnında dolaşırken. yeniden şekilleniyor patika. ziftle kaplı. köşeli bir yüz.

biz yapan rüzgar. dağıldı. su havada nem yalnızca. bazı tür kaktüsler dikenleriyle topluyor havadaki nemi. etin de uzayacak dikenleri. uzamalı.

 

  • aynı hücre

aynı su

aynı molekül

aynı ışık

aynı ses

aynı karbon

 

 

  • Şubat 7, 2018