Radyodaki Sesler

Share

Ağabeyim ve Özlemin ilk sorduğu soru “kimmiş bu adamlar?” Bende radyoda her sabah dinlerken aklımdan bu soruyu geçiriyordum. Birkaç gün sonra internetin nimetlerinden yararlanıp radyoda dinlediğim onca insanın hepsinin fotoğraflarına ulaştım ve gördüğüm fotoğrafları sesleriyle ilişkilendirmeye çalıştım. Açıkçası bir hayli zor oldu. Mesut Süre 2.01 mt boyunda, saçları omuzlarından aşağı, oldukça zayıf ve çökmüş yanaklarında üç günlük tıraşı ve keçi sakalıyla hayli ilginç bir fotoğraftı. Şimdi gel de bu fotoğrafı her sabah duyduğun bu neşeli çocuk sesiyle eşleştir. Hele ki o içten kahkaha?

Cuma akşamı radyoyu aradım. Eğlencelik sorularına verdim kısa yanıt ve kısacık bir sohbetin ardından cumartesi akşamı oynayacakları oyun için bir davetiye teklif ettiler. Zaten ararken düşündüğüm şeyde kaç haftadır anlamadığım koşturmacanın içinden cumartesi akşamı birkaç saatliğine de olsa kaçabilmekti. Bunun için daha iyi bir fırsat olabilir mi?

 Oyuna giderken neler anlatacakları konusunda en ufak bir fikrimiz bile yoktu. Özellikle daha önce radyoda da dinleme fırsatını bulamamış olan ağabeyim ve Özlem için tam bir bilinmezdi.

 Oyun başladığında sanırım ilk kez izleyenler şaşkındık. Adam hakikaten uzundu ve sahneye nerdeyse sığmıyordu. Evet ses sabahları duyduğumuz ses, espriler alıştığımız espriler ama bu sahnede uymayan bir şey var?

 İlker Gümüşoluk sinema öğrencisi bir Maltepe’li. (Bunu sıksık belirtiyor) Anlattığı olayları, ilk anda sürekli duyduğunuzu hatta sıradaki şakayı bildiğinizi düşünüyorsunuz ama yakaladığı nüanslar hiçte sıradan değil. Ergenlik üzerine onca şaka anlatılırken sahnede izlediğimiz bu adam bizi kırıp geçiriyor.

 İki saatinizi kesinlikle sıkılmadan, çok samimi insanların  içinde ve kendinizi çocukça ayrıntılara gülerken bulabilirsiniz.

 Ayrıca her sabah Rock Fm’de radyo programlarını dinleyebilirsiniz.

  • Eylül 29, 2009