Dullar

Share

              Bulutla erkeklerin ortak noktası nedir?

            Böyle bir soruyla karşılaşmayı beklemiyordum açıkcası. Bu sezon izleyebildiğim ilk oyun oldu dullar. İsmine bakıp da yaşlı başlı kadınların gamlı dertli oyunlarından biri sanmayın. Beş kadın oyuncunun göz dolduran oyunculuklarıyla bir buçuk saat boyunca kahkaha atarken aklınıza minik sorular bırakan bir oyun. Toplumuzmuda olduğu gibi dünyanın bir çok ülkesinde dul olmak üzere hazırlanmış bir kara mizah aslında. Dünyaca ünlü dulların katılımıyla oldukca renkli hale gelmiş üstelik.

Oyun dul olmanın kazaçlarını ve kaybettirdiklerini kadınların gözünden sergilemekte. Elbet erkek için sorun yok gibi görünmekte. Baskın, otoriter, güçlü ve kuralsız olan taraf erkek. Oysa kadınlar için dul olmak hem maddi zorlukları hem de toplumun manevi baskısını bir arada getirmekte. Bu durumlar oyun boyunca kısa skeçler halinde komedi diliyle sergilenmekte.

 Bira şişesiyle erkeklerin ortak noktası nedir?

 Eğer eşinize ya da sevgilinize kızgınsanız ancak ona söyleyemediğiniz şeyler varsa bu oyun tam size göre. Tabi bunu kadınlar için söylüyorum. Oyun boyunca sahnedeki beş kadın, kadın olarak dulluğun sonuçları üzerine ilişkideki erkek tarafının hatalarını, kadının söyleyemekdilerini,toplumun baskısını çok iyi sergilemekte.

 Yoğurtla erkeklerin farkı nedir?

 Soruların cevapları için bu oyunu izlemenizi yürekten tavsiye ediyorum.

 İyi seyirler,

  • Aralık 1, 2010